Bydgoszcz,POLAND

Bydgoszcz Polonya'nın Kuzey Batısında yer alan Brda ve Vistül nehirlerinin geçtiği ve birleştiği, küçük ve şirin çok fazla nufüsa sahip olmayan bir şehirdir.Erasmus yapmak için harika bir şehir. Şehir Polonya'nın başkenti Varşova'ya yaklaşık 300 km uzaklıkta ve yolculuk yaklaşık 3 saat civarında sürmektedir. Küçük ve sevimli bir şehir olan Torun'a olan yakınlığıda avantajları arasındadır. Polonya'ya gidiyorsanız Torun şehrini görmeden dönmeniz büyük şanssızlığınız olur. Gotik mimarisiyle dikkat çeken küçük sevimli şehir Torun hakkında ayrıntılı bilgileri bir sonraki yazımda sizlerle paylaşacağım. Şimdi dönelim Bydgoszcz'a ...
Diğer Avrupa ülkelerinde olduğu gibi bu şehirdede hava genellikle kapalı ve yağmurludur. Yaz aylarında dahi ince bir yağmurluğa her daim ihtiyaç duyabilirsiniz.Tarihi olarak gezilecek çok yer bulunmamaktadır ancak gezilecek ormanlık alan,park ve bahçeleri oldukça fazladır. Şehirde nufüsun çoğunluğunu üniversite öğrencileri oluşturur.
Bydgoszcz şehrini gezmek isterseniz 1 gününüzü ayırmanız yeterli. Tabiki gece hayatını görmeden dönmeyin derim.Yazının devamında tavsiyeler kısmında mutlaka görmeniz gereken mekanları sizlere iletiyor olacağım.
Şehirde  Old Town olarak adlandırılan bölge birçok cafenin ve gece kulubünün bulunduğu önemli noktalardandır. İkinci  noktada Stary Rynektir. Bu iki noktayı görmeden dönmeyiniz derim. Biraz yeşil alan görmek isterseniz biraz şehrin dışına doğru çıkarak botanik bahçesini ziyaret edebilirsiniz. Myslecinek hayvanat bahçesinide mutlaka ziyaret etmelisiniz. Ulaşımı otobüsler ile veya tramvay ile çok rahat sağlayabilirsiniz.Ulaşımda rahatça kullanabileceğiniz birkaç programdan bahsedecek olursak ,
  1. Moovit
  2. PKS (Polonya içi otobüs biletleri satın alabileceğiniz bir sitedir.)
  3. PKP (Polonya içi tren biletleri satın alabileceğiniz bir sitedir.)
  4. Polski Bus & Flix Bus (Polonya içi ve komşu ülkelere kolayca ve oldukça uygun ücretlerle geçebileceğiniz otobüs firmasıdır.)
Gece hayatına bakacak olursak Savoy, Metro Club (Długa 62, 85-034 Bydgoszcz, Polonya) ve Kredens Club (ul. Wełniany Rynek 8) şehrin oldukça dikkat çeken kulüplerinden. Klubowa.pl sitesi üzerinden Polonyadaki bütün şehirlerde bulunan kulüplere ulaşabilir ve etkinliklerini kontrol edebilirsiniz. Size uygun partiyi seçin ve kendinizi eğlenceye bırakın:)
Kulüpten çıkınca karnınız acıkırsa kulüplere yakın noktalardaki Sushi yapan mekanlara uğrayın derim. Arkadaşlarınızla zaman geçirip yemek yiyeceğiniz mekan ararsanız eğer Kubryk'e /(https://www.facebook.com/PubKubryk/) ve Orient’e  uğrayın ve mutlaka pizzasını deneyin.

Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere 😊







Yorumlar